Edelmetalen

Zilver

Zilver is een eenvoudig te bewerken (buigbaar) metaal dat iets harder is dan goud en beschikt over een witte glans. Zilver heeft van alle metalen de beste elektrische geleidbaarheid en de laagste overgangsweerstand, beter dan koper en goud.

Goud


Ook wel de koning van de metalen genoemd, door zijn hoge waardering en doordat dit metaal niet roest. Van alle bekende metalen die bij kamertemperatuur vast zijn, is goud, na lood, het makkelijkst te buigen en te vervormen. Goud is een zeer goede elektrische en thermische geleider en vrijwel inert. De dichtheid van goud is bijna tweemaal zo groot als die van lood.

Platina

Platina is een buigzaam en kneedbaar metaal met een grijs-witte glans en is goed bestand tegen corrosie en oxideert niet aan de lucht. Omdat het metaal onschadelijk is voor mensen en niet snel dof wordt is het zeer geschikt om juwelen van te vervaardigen. Verder is platina goed bestand tegen hoge temperaturen en is het chemisch stabiel. Platina wordt daarom veel toegepast in industrièˆle processen.

Voor edelmetalen kunt u met ons contact opnemen.